Overheid


BEKENDMAKING : Vriendschapsvereniging Suriname- China organiseert studie voorlichtingsbijeenkomst

17-02-2016

De Vriendschapsvereniging Suriname- China organiseert op vrijdag 19 februari 2016 een studie voorlichtingsbijeenkomst voor studenten van het Voortgezet Wetenschappelijk Onderwijs (VWO) en het Natuurtechnisch Instituut (NATIN). Het doel is om studiebeurzen die de Volksrepubliek China via het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur aan Suriname aanbiedt onder de aandacht te brengen.

Tijdens de bijeenkomst zullen de potentiële studenten overweg geholpen worden hoe zij aan een studiebeurs kunnen komen en welke wegen er bewandelt moeten worden bij de aanvraag ervan. Studenten die hun studie in Volksrepubliek China succesvol hebben afgerond zullen tijdens de voorlichtingsbijeenkomst ook aan het woord komen om informatie verschaffen over de ervaringen die zij hebben opgedaan gedurende hun studie en hoe het is om daar te studeren. Het hoofd Bureau Onderwijs- informatie en Studiefaciliteiten (BOS) zal ook op een interactieve manier de nodige informatie verschaffen en ingaan op de gestelde vragen.

Het is de eerste keer dat de vereniging zo een informatie- avond organiseert. Het voornemen is om het elke keer te organiseren wanneer de Volksrepubliek China studiebeurzen ter beschikking stelt via het MinOWC. De voorlichtingsbijeenkomst is gratis en toegankelijk voor een interesse heeft. De aanvang is om 19.00 uur nm. in het gebouw van de Chinese Ambassade aan de Anton Dragtenweg 154.

NIEUWSBERICHTEN