vlag en wapen republiek Suriname

MINISTERIE VAN
ONDERWIJS, WETENSCHAP EN CULTUUR


AdeKUS viert jubileum met kennisbeurs

11-11-2017

Op het complex van de Anton de Kom Universiteit van Suriname waar de eerste kennisbeurs wordt gehouden dansen witte en blauwe lampionnen vrolijk in de wind. De beurs is de eerste activiteit in het pre-jubileumjaar van de universiteit. Het is volledig voorbereid en uitgevoerd met studenten, technisch en administratief personeel, docenten en onderzoekers. De bedoeling van de driedaagse beurs is om de AdeKUS en daarmee wetenschappelijke kennis dichterbij de samenleving te brengen.

Jack Mencke, voorzitter Bestuur van de Universiteit (BvU), geeft aan dat deze opzet een heel eenvoudige manier is om kennis te delen. Hij stelt dat de universiteit steeds beter leert communiceren met brede delen van de samenleving. Het doel van de beurs is niet alleen om meer bekendheid te geven aan het belang van wetenschappelijke kennis, maar ook om de verschillende faculteiten en instituten op de universiteit dichterbij elkaar te brengen. In de speciaal daarvoor opgezette witte tenten worden er door studenten en docenten informatie verschaft over tal van wetenschappelijke onderwerpen.

Volgens Menke is het van belang dat de samenleving leert dat kennis de motor is voor ontwikkeling. Hij wil af van het beeld dat de universiteit slechts een opleidingsinstelling is waar je een diploma kan krijgen. Het streven is dat de universiteit meer wordt betrokken bij het richting geven aan de samenleving, het particuliere bedrijfsleven en ook het overheidsbeleid. De beurs is een initiatief van het bestuur welke sinds 2016 is ingesteld.

NIEUWSBERICHTEN