Overheid


Adek personeel kan SRD 100 koopkrachtversterking na 15 april tegemoet zien

31-03-2016

Minister Robert Peneux van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur heeft de stakende personeelsleden van de Anton de Kom Universiteit (Adek) en vakbondsleider Hugo Blanker op donderdag 31 maart toegesproken. Het is het streven van de minister dat de personeelsleden uiterlijk 15 april hun 100 SRD koopkrachtversterking tegemoet kunnen zien.

Alle ambtenaren hebben volgens de bewindsman recht op een SRD 100 voor de koopkrachtversterking. Het zal volgens de onderwijsminister niet lukken om de overmaking van de SRD 100 koopkrachtversterking voor 8 april te laten plaatsvinden vanwege de ambtelijke procedure die gevolgd dient te worden.

“Jullie vakbondsleider heeft in een brief die naar mij is verstuurd een punt aangehaald met betrekking tot SRD 200 gratificatie. Blanker zal hiervoor terug moeten gaan naar het bestuur van Adek om te onderhandelen met de huidige voorzitter Jack Menke. Ik weet niet wat er in de collectieve arbeidovereenkomst van Adek staat. Het geld zit niet in mijn zak, omdat ik eerst toestemming moet krijgen van het ministerie van Financiën.

De vaksbondsman zal zijn leden informeren over het gesprek met de minister.

NIEUWSBERICHTEN