vlag en wapen republiek Suriname

MINISTERIE VAN
HANDEL, INDUSTRIE EN TOERISME


Wereldbank geeft training in procurement en financieel management

14-02-2018

De Wereldbank (WB) heeft een training verzorgd in procurement en financieel management voor het Bauxiet Instituut en de ministeries van Handel, Industrie en Toerisme (HI&T), Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) en Financiën. HI&T is namelijk de counterpart van de Wereldbank voor organisatie van deze World Bank fiduciary training in Suriname, die plaats vond op 07 februari 2018.

Het doel van de training in financieelbeheer is om een ​​overzicht te geven van regelingen voor financieelbeheer binnen elke WB-projectcyclus. De training is ook gericht op het begeleiden van de uitvoerende instanties en andere betrokken partijen, bij de verschillende projecten waarvoor de WB de beschikbare leningen verstrekt en aan  welke rapportagevereisten van de WB moet worden voldaan. Deze training in financieel beheer is verzorgd door David I, financieel management coördinator van de WB voor het Caribisch gebied en Shonell Robinson, financieel management specialist van de WB.

De training procurement heeft tot doel een ​​eerste blik te werpen op de inkoopprocedures van de bank, waaronder de aanbestedingsregels bij leningen. De procurement specialist van de WB, Catherine Abreu Rojas, is uitgebreid ingegaan op de processen en procedures van procurement-methodes van de WB. Na de training hebben de specialisten van de WB, lopende en in voorbereiding zijnde projecten elk afzondelijk besproken met de desbetreffende counterpart.

Suriname heeft thans twee projecten bij de Wereldbank in voorbereiding, met het voornemen  een lening aan te vragen voor Rehabilitatie van het Saramacca kanaal, waarbij het ministerie van Openbare Werken de uitvoerende instantie is  en voor Competitiveness and Economische Diversificatie, waarbij het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme de uitvoerder is.

NIEUWSBERICHTEN