vlag en wapen republiek Suriname

MINISTERIE VAN
HANDEL, INDUSTRIE EN TOERISME


STANDAARDEN BUREAU VIERT WERELD METROLOGIEDAG

20-05-2016

Op 20 mei 2016 is wereldwijd "Wereld Metrologie Dag ("World Metrology Day") gevierd. Samen met haar stakeholders en andere belanghebbenden heeft het Surinaams Standaarden Bureau (SSB)  dit jaar aandacht geschonken aan deze dag middels een  "Sensitization Workshop".

Door middel van deze workshop is aangegeven  hoe metrologie kan bijdragen aan diverse sectoren en de aan verschillende economische activiteiten binnen de samenleving, z.a. economische ontwikkeling, de publieke sector, de gezondheidszorg en de bescherming van het milieu etc.

Verder was deze workshop bedoeld om samen met stakeholders en andere belanghebbenden van gedachten te wisselen over de resultaten van het onderzoek dat door het SSB is verricht naar de behoefte van metrologie diensten in Suriname, de zogenoemde "Demands needs survey". Deze resultaten zullen als basis moeten dienen voor het op te stellen strategisch plan voor het Nationaal Metrologisch Instituut van Suriname (NMI), welke thans door het SSB wordt opgesteld.

De Dienst van de Waarborg & voor het IJkwezen van het Ministerie van Handel & lndustrie hield een presentatie over de bevoegdheden en de verschillende werkzaamheden van deze dienst. De aanwezigen maakten gebruik van de gelegenheid door vragen te stellen die verband hielden met de sector die zij vertegenwoordigden.

 

 

NIEUWSBERICHTEN