vlag en wapen republiek Suriname

MINISTERIE VAN
HANDEL, INDUSTRIE EN TOERISME


Redi Doti grote potentie toerismesector

03-05-2018

Het Suriname Heritage Festival seizoen is op spectaculaire wijze afgesloten met 2 nieuwe activiteiten te Redi Dotie en te Klaaskreek. Minister Stephen Tsang, van het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme, die ook aanwezig was, zegt ingenomen te zijn met deze stap van de Stichting Suriname Heritage Festival en het dorpsbestuur van Redi Doti en omgeving. Hij merkt op dat de omgeving heel veel potentie bezit voorwat de toerismesector betreft. Zo behoort hun cultuur, de ananasteelt en de recreatiemogelijkheden tot enkele hiervan.

Mevrouw Sherida Mormom, voorzitter van de Stichting, benadrukte dat de stichting gaat voor gemeenschapontwikkeling van de gebieden. Vandaar dat deze zevende editie ook als doel had, het stimuleren van innovatie en creativiteit van ondernemers. De boeren van Redi Doti en omgeving zijn met de verwerking van de ananas een nieuwe fase van ontwikkeling ingegaan. Dit blijkt uit het feit dat alleen de oogst van Redi Doti en Piere Kondre voor dit jaar vijf maal meer is dan 2016.  In 2016 was de oogst 20.000 kg, in 2017 was de oogst al verdubbeld naar 40.000 kg en voor 2018 is de oogst gesteld op 100.000kg. Tijdens het Nana Fest werden diverse producten van Ananas als ook de typische Inheemse cultuur uitingen aan bezoekers tentoongesteld. Nana is een Caraib woord voor Ananas.

Na het officieel gedeelte kreeg de bewindsman een rondleiding langs de verschillende stands en bracht later op de dag ook een bezoek aan het festival op klaaskreek.

 

NIEUWSBERICHTEN