vlag en wapen republiek Suriname

MINISTERIE VAN
HANDEL, INDUSTRIE EN TOERISME


Prijsuitreiking winnaar video-wedstrijd “ Building a digital world consumers can trust”

13-10-2017

Het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme met name de afdeling Consumentenzaken (COZA) heeft een video-wedstrijd georganiseerd i.v.m. de Wereld Consumentenrechten Dag die jaarlijks op 15 maart plaatsvindt. 

De Consumers International (CI), een internationale consumentenorganisatie, voert van het jaar samen met haar lidlanden, waaronder Suriname, wereldwijd campagne om de toegang, participatie en innovatie in digitale technologie te bevorderen door het creëren van een betere digitale wereld. Het thema zoals jaarlijks vastgesteld door CI is voor het jaar 2017 “Building a digital world consumers can trust “.

De deelnemers, die overwegend uit jongeren bestond, hebben deelgenomen aan deze video-wedstrijd. De inzendingen werden beoordeeld op thema, creativiteit en tijdsduur. Zo werden in de inzendingen opgenomen;  de toegang tot digitale informatie, online klachtenafhandeling en duidelijke en weloverwogen keuzes. De juryleden hadden een moeilijke taak bij de beoordeling. De winnaar, Rosito Pansa kreeg een envelop met het bedrag van SRD 3000,-  De tweede prijs ging naar Jeremy Brown ,  die een Blue Ray Video-Recorder kreeg en Ardjen Bhagwandas sleepte de derde prijs in de wacht en ontving een beltegoed  ter waarde van SRD 100,-.

NIEUWSBERICHTEN