vlag en wapen republiek Suriname

MINISTERIE VAN
HANDEL, INDUSTRIE EN TOERISME


Minister Welzijn tevreden over voorlopige input Toerisme werkgroepen (1)

20-10-2017

Bij de formele afsluiting van de wekelijkse Toerisme werkgroepmeetings op zaterdag 14 oktober 2017, heeft minister Ferdinand Welzijn zijn dank en tevredenheid uitgesproken over het verzette werk. Deze werkgroepen werden door hem in mei 2017 geïnitieerd, om het transformatieproces binnen de toerisme sector opgang te brengen.

De groepen bestonden uit vrijwilligers van de private- en publieke sector. Gedurende vier maanden hebben zij zich constructief opgesteld en gebogen over de volgende thema’s: wetgeving en Suriname Toerisme Autoriteit; Standaarden ontwikkeling ten behoeve van de sector; aanzet van een raamwerk voor het Nationaal Strategisch Toerisme Plan en het identificeren van de “low hanging fruits” binnen de sector. Vermeldenswaard is dat hoewel de stakeholders vanuit verschillende disciplines hebben deelgenomen aan de sessies, ze tot gezamenlijke gedragen voorstellen zijn gekomen. Deze voorstellen over de bovengenoemde thema’s, aangevuld met informatie uit diverse bestaande rapporten, zullen als input dienen voor het te formuleren Nationaal Strategisch Toerisme Plan. Dit plan zal nog voor eind van het jaar gepresenteerd worden aan de sector en samenleving.

Daar Toerisme binnen het regeringsbeleid hoge prioriteit geniet, zal het Nationaal Strategisch Toerisme Plan richting moeten geven aan het Toerismebeleid voor de komende 10 tot 20 jaar. Indien goed georganiseerd, zal Toerisme, ontwikkeld tot een industrie, een significante bijdrage leveren aan de financieel en sociaal -economische ontwikkeling van ons land.

 

NIEUWSBERICHTEN