vlag en wapen republiek Suriname

MINISTERIE VAN
HANDEL, INDUSTRIE EN TOERISME


Minister Burleson trots op inzet HI-familie in 2016 (3)

30-12-2016

Minister Sieglien Burleson heeft tijdens de HI-jaarafsluiting op 30 december 2016 tijdens een kort samenzijn met directie, staf en personeel van HI, benadrukt dat ze geweldig trots is op de gehele HI-Familie voor hun inzet van het afgelopen jaar.

De bewindsvrouwe, die ervan bewust is, dat ze heel veel gevergd heeft van haar personeel, wees erop dat er ook veel werk ik verzet. “ Ik heb geloof in de HI-familie,” riep ze met trots uit. Door de hoge verwachtingen zijn er ook volgens de minister stappen gemaakt om naar elkaar toe te groeien.

Voor 2017 heeft minister Burleson aangegeven, dat er verder gewerkt zal worden aan structuur. Er zijn 3 blokken waaraan gewerkt zal worden. Zo zal de Internemarkt, Bedrijfsvergunningen en de Economische Controle Dienst worden versterkt. Ook op het gebied van Ondernemerschap en Industrie zal er meer actie komen namelijk werken aan het helpen opzetten van meer bedrijven en het ondersteunen van meer ondernemers, door hen te trainen en hen te tillen naar het niveau van meer productie. Het derde blok waaraan er hard gewerkt zal worden in 2017 is de Internationale Handel. De HI-minister benadrukte, dat er meer producten op zowel de binnenlandse en voornamelijk op de buitenlandse markt te zien moeten zijn. Hierbij zal hard gewerkt moeten worden aan meer export. Met trots gaf ze aan, dat er reeds in 2016 de bouwstenen zijn gelegd voor een productief 2017 en zegt verzekerd te zijn, dat HI een goede start zal maken. Tot slot wenste de minister de gehele HI-familie veel gezondheid, wijsheid, kameraadschap en liefde toe.

Na de toespraak van de minister, nam mevrouw Martha Wongsodikromo, interieurverzorgster, die 39 jaar trouwe dienst heeft bewezen aan het Ministerie, afscheid van haar werkplek. Ze deed dat met een bemoedigend lied, dat opriep om niet te kijken naar het geen in het verleden heeft plaatsgevonden, maar met de Here verder te gaan.

Met een heildronk wenste een ieder elkander de beste wensen voor 2017 en werd de pagara afgeschoten.

 

NIEUWSBERICHTEN