vlag en wapen republiek Suriname

MINISTERIE VAN
HANDEL, INDUSTRIE EN TOERISME


EERSTE LEVERING ANANAS AAN SCF EEN FEIT

24-05-2016

Als uitvloeisel van de samenwerkingsovereenkomst die de  ananasboeren van Redi Doti en omgeving en Suriname Candied Fruits (SCF) vier weken geleden hebben  getekend, heeft op dinsdag 23 mei 2016 de eerste levering van ananas plaats gevonden. Directeur Reina  Raveles van het ministerie van Handel en Industrie,  bracht namens de minister haar felicitaties over aan de boeren en sprak de hoop uit dat het niet alleen bij deze oogst blijft, maar dat er groei zal zijn, voor zowel de ananasboeren alsook voor de producten van SCF.

De heer Ruud Souverein, directeur van SCF, benadrukte in zijn speech dat de boeren een mooie toekomst wacht. “De komende periode zal er ongeveer 2.500 tot 3.000 kg ananas opgekocht worden”. Hij deelde de aanwezigen mede, dat  dit weekend  de eerste sample’s van gekonfijte ananas in Canada aangekomen.

“Dit geeft een goed gevoel. Het is nog niet wat het wezen moet, omdat wij als boeren groter willen gaan”, aldus teler August Tawjura. Ook Leslie Birambie riep de telers die zich nog niet hebben verbonden om ananas te leveren aan SCF om dit gauw te doen, omdat het zekerheid biedt.

NIEUWSBERICHTEN