vlag en wapen republiek Suriname

MINISTERIE VAN
HANDEL, INDUSTRIE EN TOERISME


ECD CONTROLEERT WINKELS IN COMMEWIJNE (5)

16-09-2016

Om uitvoering te geven aan het streven van het Ministerie van Handel en Industrie Sieglien Burleson om de prijzen in de winkels op het juiste niveau te houden hebben de ambtenaren van de Economische Controle Dienst, ECD, enkele winkels in het district Commewijne aangedaan.

Gebleken is dat veel winkeliers aan prijsopdrijving doen. Zo bleek dat na berekening van de verkoopprijs van bijvoorbeeld suiker en  babyvoeding van het merk Nutrilon en Lactogin, de meeste winkeliers een veel hogere winstmarge in rekening brachten.

In de supermarkets werden ook producten aangetroffen die volgens de Wet op Bestrijdingsmiddelen,  verboden zijn. Sigaretten van het merk Tradition en  Trinblendz  afkomstig van smokkel, werden ook in beslag genomen.

Winkeliers maakten zich ook schuldig aan het zetten van gelagen van alcoholhoudende dranken en gedistilleerd, dus de verkoop van alcohol per shot, waarvoor geen toestemming was. De flessen alcoholhoudende dranken waaruit geschonken werd, werden door de ECD’ers in beslag genomen.

Het tegengaan van smokkel vooral op sigaretten en alcohol behoort ook tot het streven van de bewindsvrouwe. Zij die zich schuldig maken aan smokkel riskeren forse boetes, alsook het in beslag nemen van alle producten die hiervan afkomstig zijn.

De winkeliers die zich niet hebben gehouden aan wet en regelgeving werden opgeroepen zich te melden bij Dienst Economische Delicten, alwaar proces-verbaal zal worden opgemaakt. Minister Burleson wil hiermee aangeven, dat het Ministerie alles in het werk stelt, dat winkeliers zich houden aan de vigerende regels met betrekking tot prijsberekening en tegengaan van hamsteren en smokkel, evenals de bepalingen in hun vergunning, wat ze wel en niet mogen verkopen.

NIEUWSBERICHTEN