vlag en wapen republiek Suriname

MINISTERIE VAN
HANDEL, INDUSTRIE EN TOERISME


Ananastelers Powakka tekenen intentieverklaring

21-12-2017

Boeren van Powakka hebben net als hun collega’s van Redi Doti en Pierre Kondre, een samenwerkingsovereenkomst met Suriname Candied Fruits (SCF) en het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme getekend. Deze ondertekening vond op dinsdag 19 december 2017 te Powakka plaats. Met deze overeenkomst zijn de ananastelers te Powakka verzekerd van hun afzet.

Het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme heeft als één van haar taakstellingen het bevorderen van o.a. het ondernemerschap en de export. Binnen haar beleid heeft zij als uitgangspunten het diversificieren en de waardetoevoeging, waarbij vraag en aanbod binnen de productiesector op elkaar worden afgestemd.

Directeur Reina Raveles van het ministerie van HI&T bracht namens de minister de felicitaties over aan de boeren en sprak de hoop uit dat het niet alleen bij deze oogst blijft, maar dat er groei zal zijn voor zowel de ananasboeren alsook voor de producten van Suriname Candied Fruit nv(SCF). Ze verzekerde de boeren van de volledige ondersteuning vanuit het ministerie en benadrukte dat alles afhangt van hun eigen inzet, welke een bijdrage zal leveren tot de ontwikkeling van de omgeving. Ook bedankte ze de heer Marchano Stuger, trekker van dit project voor zijn enorme inzet, mobilisatie en bewustwording binnen deze gemeenschap.

De heer  Ruud Souverein van SCF deelde de boeren mee dat net als bij de dorpen Redi Doti en Pierre Kondre de basis gelegd is voor het exporteren van gekonfijte ananas. Hij feliciteerde de boeren en verzekerde hen van een goede samenwerking.

NIEUWSBERICHTEN