vlag en wapen republiek Suriname

MINISTERIE VAN
HANDEL, INDUSTRIE EN TOERISME


Aanbestedingsbeurs biedt mogelijkheden voor zakendoen (1)

10-11-2016

De Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB) heeft in samenwerking met de Regering van Suriname op donderdag 3 november 2016 in de Ball Room van Hotel Torarica een aanbestedingsbeurs gehouden. Met de aanbestedingsbeurs worden individuele consultants en bedrijven in de gelegenheid gesteld om informatie uit te wisselen en mogelijkheden voor het zakendoen in Suriname te creëren.

De nieuwe IDB-vertegenwoordiger in Suriname, dhr. Cesar Falconi, die de aanwezigen toespraak, benadrukte dat het doel van deze beurs is om eventueel toekomstige business partners die geïnteresseerd zijn in IDB-gefinancierde projecten in Suriname te koppelen en te ontmoeten. Ook biedt de beurs de mogelijkheid om na te gaan wat de Business mogelijkheden via IDB gefinancierde projecten en het IDB aanbestedingsbeleid en procedures zijn.

Vóór de officiële opening van de beurs werden 4 korte presentaties gehouden door vertegenwoordigers van de EBS en van de ministeries van Onderwijs, NH en HI waarbij zij enkele van hun programma’s met de business opportunities belichtten.

De afdeling Competitive Unit Suriname (CUS) van  het ministerie van Handel en Industrie heeft ook deelgenomen aan de beurs. Volgens Susan Bansropansingh, project manager van de Suriname Business Climate and Innovation Program (SUBCIP), is aan de belangstellenden onder andere informatie verstrekt over alle wetgeving, die moet worden gerealiseerd met betrekking heeft op dit project. De SUBCIP heeft tot doel het versterken van het investeringsklimaat d.m.v. het vernieuwen van wetgeving, innovatie m.b.t. technologie en onderzoek en ontwikkeling bij Kleine en Middelgrote Ondernemingen te promoten.

De belangstelling voor de aanbestedingsbeurs was goed te noemen. De IDB heeft recent zowel in Barbados en Trinidad & Tobago succesvol hetzelfde type beurs georganiseerd.

 

NIEUWSBERICHTEN