vlag en wapen republiek Suriname

MINISTERIE VAN
FINANCIËN


VERBETEREN VAN DE EFFICIENTIE VAN STAATSFINANCIEN

02-09-2015

Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën heeft in het kader van capaciteitsopbouw en financiële versterking van het overheidsapparaat een “Efficiency Taskforce” geïnstalleerd. Het doel van de Taskforce is om in samenspraak met de financieel verantwoordelijke ambtenaren van de diverse ministeries te komen tot verbetering van staatsfinanciën. “Ik ben zeer tevreden met de hoge opkomst”, zegt minister Hoefdraad. De Taskforce zal dit project niet alleen uitvoeren maar samen met de verantwoordelijken moeten werken aan het vooropgestelde doel. “Mijn streven is om reeds op 1 oktober aan alle ministeries de instructies tot efficiëntere besteding van staatsfinanciën te presenteren”.

De bestedingen van alle ministeres zullen in de eerste fase worden geëvalueerd.

De kostencategorieën die in detail worden geëvalueerd zijn:

  1. Communicatie
  2. Dienstvoertuigen
  3. ICT middelen
  4. Overheidspanden
  5. PR & Voorlichting
  6. Kantoorbenodigdheden

Op vrijdag 28 augustus 2015 is dit project gepresenteerd aan ongeveer 60 leidinggevenden van verschillende ministeries, waarna de werkinstructies werden meegegeven.

Het doel van dit project is om in samenspraak met de betrokken ambtenaren tot in detail te komen tot de samenstelling van de kosten componenten. Zo kunnen bijvoorbeeld de verschillende kostenposten vergeleken worden en zal de Taskforce een transparante analyse presenteren. Tegen eind september zullen op basis van deze evaluatie de eerste efficiëntie- en bezuinigingsvoorstellen worden gepresenteerd.

Hoefdraad

Hoefdraad -2

NIEUWSBERICHTEN