vlag en wapen republiek Suriname

MINISTERIE VAN
FINANCIËN


Financiën voert douane passagiers-declaratieformulier in

08-10-2015

Het Ministerie van Financiën brengt met ingang van woensdag 7 oktober het douane passagiers-declaratieformulier in werking. Dit betekent dat elke binnenkomende passagier het douane passagiers-declaratieformulier dient in te vullen en te overleggen bij de douane ambtenaar belast met de visitatie te Zanderij, South Drain te Nickerie, Albina en Zorg en Hoop. Dit formulier is aangehecht aan het gebruikelijke immigratieformulier, welke bij binnenkomst in Suriname wordt overgelegd aan de Militaire Politie.

Het is in de internationale burgerluchtvaart gebruik dat elk passagier zich bij binnenkomst in een land met zijn of haar bagage bij de douaneambtenaar aanmeldt en een passagiers-declaratieformulier overlegt. Met de introductie van het passagiers-declaratieformulier zal de Surinaamse Douane aan een internationale verplichting voldoen, aangezien hierdoor wordt voorzien in het optimaliseren van de controle op de legale of illegale invoer van:

  • verdovende middelen, bedreigde dier en plantensoorten, alsook vuurwapens en munitie;
  • persoonlijke- en handelsgoederen;
  • vreemde valuta.

Met de introductie van het passagiers-declaratieformulier, dient de aangifte van vreemde valuta dus tevens hierop te geschieden.

 

Afdeling Voorlichting Ministerie van Financiën

NIEUWSBERICHTEN