CARRIERE BIJ DEFENSIE

Defensie is een veelzijdige organisatie waar militairen en burgers werkzaam zijn. Als militair werk je vanuit het Nationaal Leger mee aan vrede en veiligheid, in het gehele land. Het Nationaal Leger bestaat uit verschillende onderdelen: de Marine, Landmacht, Luchtmacht, het Korps Militaire Politie en het Militair Hospitaal. Je vindt bij ons dus veel verschillende functies in zeer uiteenlopende vakgebieden. Behalve in gevechtsfuncties kun je bijvoorbeeld ook aan de slag in de techniek of de bouw, in de communicatie of gezondheidszorg, of op logistiek of administratief gebied.

Bovendien hebben we functies op verschillend niveau, van uitvoerend tot leidinggevend en kun je op elk niveau opleidingen volgen om jezelf te verbeteren en je loopbaan verder te ontwikkelen.

Je werk is uitdagend en vraagt veel van je. Daarom krijg je van Defensie als werkgever veel voor terug. Daarnaast bieden we je iets wat andere werkgevers niet kunnen: unieke werk- en levenservaring. Ontdek of Defensie bij jou past.

 

Wie zoeken we? (Meer info over de toelatingseisen en de keuring)

-              Toelatingseisen

Je hebt een ………..diploma of een vergelijkbaar diploma

Je leeftijd is bij indiensttreding minstens 18 jaar en hooguit 28 jaar en 11 maanden

Je lengte is minstens …………….. cm (mannen) of ……….. cm (vrouwen).

Je mag een bril of lenzen dragen. Toegestane afwijking: -       of +

 

-          Keuring

 

Wat bieden we?

Als militair wordt veel van je gevraagd, zowel lichamelijk als geestelijk. Daarom biedt Defensie naast  een goed basissalaris uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden.

-          Gezondheidszorg

Militairen hebben recht op vrije geneeskundige behandeling en verpleging, alsmede op verstrekking van geneesmiddelen voor hen en hun gezin. Defensie draagt zorg voor je ziektekosten.

 

-          Toelages

Als militair binnen Defensie ontvang je standaard een bijzondere toelage (Vergoeding extra werkzaamheden ) en eenmalig een vakantie-uitkering van % van je brutosalaris.

Bovenop je basissalaris en de standaard toelages kun je ook nog in aanmerking komen voor andere vakspecifieke toelages.

 

-          Salaris

Zodra je start met je opleiding bij Defensie ontvang je al salaris. Je salaris is afhankelijk is van je rang. Hieronder zie je een overzicht van de (start)salarissen.

 

-          Middelbare school opleiding of hoger. Wordt officier:

Om je kansen binnen Defensie te vergroten, kun je onder bepaalde voorwaarden verder studeren op onze kosten of op kosten van een bevriende natie.