VENEZUELA FACILITEERT OPLEIDINGSPLAATSEN VOOR SURINAAMSE MILITAIREN AAN DE MILITAIRE ACADEMIE

12-09-2014

De Venezolaanse overheid heeft in samenwerking met de Surinaamse defensieorganisatie de mogelijkheid geboden aan Surinaamse staatsburgers in de leeftijdsklasse van 17 - 23 jaar, om een officiersopleiding van vier jaren te volgen op een militaire academie in Venezuela. De opleidingskosten, alsook de kosten voor transport, verblijf en voeding worden gedragen door het Ministerie van Defensie van de Bolivariaanse Republiek Venezuela.

 De kandidaten moeten in het bezit zijn van een VWO, HAVO of NATIN diploma met tenminste een zeven voor de vakken Engels, Natuurkunde en Wiskunde. Verder moeten zij over een goede fysieke conditie beschikken. Personen, zowel binnen als buiten de defensieorganisatie, werden in de gelegenheid gesteld om te solliciteren naar een opleidingsplaats.

Uit de 21 sollicitanten werden uiteindelijk acht kandidaten geselecteerd om uitgezonden te worden.  
Hieruit zijn drie buiten de defensieorganisatie geschikt bevonden voor indiensttreding bij Defensie en  deelname aan de opleiding. Afhankelijk van de vooropleidingen zijn de geselecteerden op de respectieve academies geplaatst.

De groep die op woensdag 10 september is vertrokken, bestaat uit de cadetten:

 -  Safiano Sojo en Ragil Renfurm voor de Military Academy of the Bolivarian Aviation;

-  Wikash Ramsaran en Michael Marengo voor de Bolivarian Army Military Academy;

-  Rodney Jie en Isaiah Wiebers voor de Naval Academy Venezuela;

-  Shevere Turny en Ralph Lansdorf voor de Military Technical Academy of the Bolivarian Navy.


Na succesvolle afronding van de opleiding zullen betrokkenen als tweede luitenant de officiersvorming in Suriname ondergaan. Hun verdere carrièreverloop zal overeenkomstig de relevante loopbaanbepalingen voor militairen plaatsvinden.

 

NIEUWSBERICHTEN