SUCCESVOLLE CISM DAY RUN

19-02-2015

Militairen van het Nationaal Leger hebben met duizenden collega's wereldwijd deelgenomen aan de CISM Day Run op woensdag 17 februari 2015. Op die dag legden ongeveer 400 deelnemers vanuit de Memre Buku Kazerne (MBK) 5 km af, om daarmee hun solidariteit met legers over de hele wereld te demonstreren. CISM Suriname doet vanaf 2008 mee aan deze jaarlijkse terugkerende evenement Day, de deelnemende groepen bestonden uit leden van het Nationaal Leger, de Politie, Beveiliging en Bijstand dienst, Brandweer, Penitentiaire Ambtenaren, en het burgerpersoneel van het Nationaal Leger.

Naast het demonstreren van solidariteit wil CISM ook het sporten onder militairen promoten, terwijl het motto van CISM " Friendschip Throught Sport" weer eens benadrukt wordt. Daarbij wordt er geen onderscheid gemaakt tussen rangen of fysieke gesteldheid. Sport speelt een belangrijke rol in het beleid van het Nationaal Leger.

SNL de sport eenheid van het Nationaal Leger is in de samenleving vooral bekend om de voet- en basketbal successen, terwijl Srefidensie Marathon die ook door het Nationaal leger wordt georganiseerd, internationale erkenning geniet.

Defensie vergt veel van haar personeel, zowel fysiek als mentaal. Daarom is fysieke training structureel opgenomen in de opleidings- en trainingsprogramma's van de operationele eenheden.

Het is een onderdeel van het werk, naast de verplichte fysieke training kent Defensie ook vrijwillige sportbeoefening. Hieronder vallen verschillende bewegingsvormen met het accent op gezondheid en wedstrijdsport op verschillende niveaus.

NIEUWSBERICHTEN