SUCCESVOLLE CISM DAY RUN (1)

02-03-2016

Militairen van het Nationaal Leger hebben met duizenden collega’s wereldwijd deelgenomen aan de CISM Day Run op donderdag 18 februari 2016. Op die dag legden ongeveer ongeveer 300 deelnemers vanuit de Memre Boekoe Kazerne (MBK) 5 km af om daarmee hun solidariteit met  legers over de hele wereld te demonstreren. CISM Suriname doet vanaf 2008 mee aan deze jaarlijks terugkerende activiteit. De deelnemende groepen bestonden uit militair en burgerpersoneel van het Nationaal Leger.

Naast het demonstreren van solidariteit wil CISM ook de sport onder militairen promoten, terwijl het motto “Run for peace” weer eens benadrukt wordt. Daarbij wordt er geen onderscheid gemaakt tussen rangen of fysieke gesteldheid.

Sport speelt een belangrijke rol in het beleid van het Nationaal Leger. SNL, de sport eenheid van het Nationaal Leger, is in de samenleving vooral bekend om de voet- en basketbal successen. De Srefidensie Marathon die ook door het Nationaal Leger wordt georganiseerd, geniet internationale bekendheid.

Defensie vergt veel van haar personeel, zowel fysiek als mentaal. Daarom is fysieke training structureel opgenomen in de opleidings- en trainingsprogramma’s van de operationele eenheden. Het is een onderdeel van het werk. Naast de verplichte fysieke training kent Defensie ook vrijwillige sportbeoefening. Hieronder vallen verschillende bewegingsvormen met het accent op gezondheid en wedstrijdsport op verschillende niveaus.

Het leger geniet bij de organisatie van sportactiviteiten vaak ondersteuning van Braziliaanse sportinstructeurs en adviseurs.

NIEUWSBERICHTEN