Overheid


Sport eenheid Nationaal Leger creatief bij het op peil houden fysieke gesteldheid militairen (1)

19-02-2013

De Sport Eenheid van het Nationaal Leger (SENL) heeft speciaal voor de landmacht een oriëntatieloop georganiseerd. Hiermee wil deze sportafdeling naast het op peil houden van de conditie van de deelnemers ook hun navigatietechnieken verbeteren.

Deze nieuwe tak van sport binnen het Nationaal Leger is ook opgenomen in het jaarplan van SENL. "We willen veel bewegen op een prettige manier bevorderen" vertelt kapitein Antoon Uiterloo, commandant SENL. Daarnaast heeft de militaire sportorganisatie CISM vorig jaar bij het internationaal toernooi in Suriname, gevraagd om de 'orienteering run' te blijven stimuleren en vooral landelijk te willen introduceren.

Wat de oriëntatieloop zo bijzonder maakt is dat de deelnemer naast  het verbeteren van zijn conditie ook spelplezier beleeft doordat  er in bosrijke gebieden wordt gelopen en ze van de natuur kunnen genieten. Het is eigenlijk een rally, legt sergeant Jaques Chaar, sportinstructeur van SENL uit, maar dan een rally ter been.

Er wordt gelopen met een kaart en kompas zodat je je punten kan vinden. Soldaat Glenn Neslo, die voor het eerst meedoet aan de oriëntatieloop vind het een hele uitdaging. "De sportinstructeurs hebben me gezegd hoe leuk het is. Ik wil het zelf meemaken dus vandaar dat ik mee wil doen om het dus zelf te ervaren", vertelt hij lachend.  

Naast de oriëntatieloop zal SENL de komende tijd op allerlei manieren invulling geven aan de plannen om meer bewegen te bevorderen. Zo staat elke laatste vrijdag van de maand een trimloop voor het leger op het programma terwijl er ook diverse sportdagen zijn opgenomen in het programma.

NIEUWSBERICHTEN