Schietoefeningen Frans leger

17-11-2016

Van 4 -18 november heeft de Franse 1ste compagnie (Les Pumas) 9ième Régiment d’Infanterie de Marine (9RIMA) oefeningen gehouden in Suriname. Het doel van deze oefeningen is de gevechtsvaardigheid van de compagnie te verhogen in infanterie tactieken en het gebruik van ondersteuningswapens, w.o. mortieren, granaatwerpers, anti-tank geleide raketten en zware mitrailleurs.

Deze oefeningen zijn onderdeel van jaarlijkse gezamenlijke activiteiten van het Nationaal Leger met het Franse regiment. Dit regiment beschikt niet over geschikte oefenfaciliteiten in Frans Guyana.
In samenwerking met het Nationaal Leger worden de oefeningen in Suriname gehouden, waarbij gebruik wordt gemaakt van de schiet- en gevechtsbanen van de Ayoko Kazerne en de O.P.savanne. Het 9RIMA maakt vanaf 2008 gebruik gemaakt van deze locaties.

De oefeningen zijn zowel overdag als ‘s nachts gehouden, waarbij heel streng is gelet op de veiligheid.
Het oefengebied is afgebakend met waarschuwingsborden met de aanduiding van militair schietterrein. Een rode vlag bij de borden duidt aan dat er schietoefeningen in uitvoering zijn. Het publiek in de omgeving van deze oefenlocatie wordt steeds gewaarschuwd om uit veiligheidsoverwegingen buiten een straal van 10 kilometer te blijven.

De compagnie is zelfvoorzienend qua transport, brandstof en voeding.

NIEUWSBERICHTEN