NL ONDERSTEUNT BIJ AVONDVERVOER STUDENTEN

01-03-2016

Het Ministerie van Defensie ondersteunt het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur met avondvervoer voor studenten. Na afstemming tussen de commandant Transport van het Nationaal Leger en de onderdirecteur Technische Dienst van Onderwijs zijn de trajecten uitgezet.
Vanaf 05 januari 2016 onderhouden legerbussen vier routes naar HAVO 1/ Lyceum 1, het Natin en de Anton de Kom Universiteit van Suriname vice versa.

Het vertrek vanuit de Memre Boekoe Kazere is om 13.30 uur naar de verschillende bestemmingen; traject 1 Bersaba, traject 2 Paranam, traject 3 Nieuw Amsterdam, traject 4 Perika. Op de routes worden de studenten opgehaald voor afzet op school. Om 20.00 uur vertrekken de bussen wederom om de studenten op de scholen op te halen en vervolgen de route naar hun bestemming.

Enkele studenten gaven hun mening over dit project. Ze vinden het een heel goed initiatief van het leger dat deze dit project ondersteund. Overgrootste deel van hen maakt hiervan gebruik omdat er in hun woonomgeving geen reguliere busvervoer beschikbaar is.

Naast de chauffeur is elke bus voorzien van een militair die de orde in de bus helpt handhaven. De studenten moeten beschikken over een instapkaart en een maandabonnementskaart en die bij het instappen tonen.

NIEUWSBERICHTEN