Nationaal Leger verzorgt motivatiesessies op VOJ scholen (3)

04-11-2016

Vanuit het Nationaal Leger worden motivatiesessies gehouden op verschillende VOJ scholen in stad en district. Deze sessies zijn gericht op gedragsverandering en discipline onder de jongeren.
Het leger speelt hiermee in op de vele klachten over onbehoorlijk gedrag van jongeren binnen en buiten de school en hoopt deze opmars te helpen te stuiten.

Tweede Luitenant Shyam Manniesingh is met de coördinatie en uitvoering van deze sessies belast. Op woensdag 26 oktober 2016 werd op de R.D. Simons school het startsein gegeven van dit project.

In een lesuur worden leerlingen gewezen op de gevolgen van onacceptabel gedrag. Hierbij worden normen en waarden aangescherpt. Daarnaast worden ook strakke discipline en doorzetting met de leerlingen gedeeld. Deze zijn belangrijke tools om resultaten te behalen.

Tweede luitenant Manniesingh wenst de leerlingen met zo een sessie hoge idealen bij te brengen. Met beeldmateriaal en verhelderende voorbeelden geeft hij het juiste gedrag aan van jongeren tegenover ouderen en leeftijdsgenoten. De leerlingen worden verder bijgestuurd in diverse vaardigheden, die zij kunnen hanteren voor het behalen van goede prestaties.

De sessies worden enthousiast ontvangen. Zowel leerkrachten als leerlingen vinden dit een heel goed initiatief. Ze herkennen de gedragsproblemen die worden aangehaald en hebben een actieve houding tijdens de sessies.

De luitenant hoopt dat veel leerlingen door deze sessies worden aangespoord om te veranderen en prestaties te behalen. Nét dat beetje zelfvertrouwen ontvangen, nét dat beetje wilskracht, dat steuntje in de rug dat nodig is om het te maken in het leven.

Het Nationaal Leger is reeds geruime tijd bezig met activiteiten om de samenleving dienstbaar te zijn. Dit project is ook onderdeel hiervan.

NIEUWSBERICHTEN