MINI KAZERNE BIJ JONGEREN INFORMATIEBEURS 2016

23-05-2016

Ook dit jaar heeft het Ministerie van Defensie deelgenomen aan de Jongeren Informatie Beurs.
In de periode 13 tot en met 17 mei zijn jongeren en hun ouders in de gelegenheid geweest om
deze beurs op het KKF-beursterrein te bezoeken. Het thema voor dit jaar was “Informatie,
Educatie de bouwstenen van onze natie. Meer kennis meer ontwikkeling”.

Het ministerie was vertegenwoordigd door de verschillende onderdelen van het Nationaal Leger, het Militair Hospitaal en de afdeling Personeelszaken van het Centraal Kantoor. Door middel van informatie, documentatie en demonstratie konden belangstellenden kennis krijgen over de diverse beroeps- en carrièremogelijkheden binnen de defensieorganisatie. De SOA peer educators van de defensieorganisatie waren ook aanwezig om voorlichting te geven over sexueel overdraagbare ziekten en informatie over veilig sexueel gedrag.

“Het doel van deze beurs is om jongeren te interesseren en te informeren over de verschillende beroepen, trainingen en studierichtingen”. Dit zegt Vernon Kersout namens de organisatiecommissie. De organisatie vindt het belangerijk dat het leger participeert, omdat de samenleving voornamelijk jongeren moeten begrijpen wat het belang is van het leger in de gemeenschap, zegt hij verder.

De respectieve stands van het Nationaal Leger waren ingericht met aanschouwelijk materiaal. De uitgestalde brandweervoertuigen, pantservoertuigen van de Infanterie en motorfietsen van de Militaire Politie genoten grote belangstelling. De bezoekers namen graag plaats hierop voor een foto.

Het Korps Speciale Troepen (KST) bereidde op een provisorisch verplaatsbare barbakot vis, kip en verschillende soorten bosvlees, waarvan geïnteresseerden mochten proeven. Verder was daar grote belangstelling voor de tafel met bosvruchten voor overleving in het bos. Ook mochten de bezoekers in de stand van het KST ervaren welk gewicht de commando’s bij een speciale operatie aan uitrusting op hadden.

De informatie over het leger werd door specialisten per onderdeel op deskundige en educatieve wijze gegeven. Naast de gebruikelijke vragen over de instroom en carrière voor militairen, waren er ook veel inzichtelijke vragen over specifieke activiteiten.

Vanwege de schaarse middelen heeft de defensieorganisatie het dit jaar zonder de gebruikelijke folders en reclamemateriaal moeten doen. Inventiviteit en flexibiliteit zijn militair eigen; er was veel te zien en veel te doen bij de stands van het Nationaal Leger, wat het gebrek aan reclamemateriaal goed opving. Op de eerste en laatste beursdag heeft de Militaire Kapel de bezoekers aangenaam bezig gehouden met een muzikaal optreden. De belangenstellenden verlieten de stands van het Nationaal Leger  voldaan en voldoende geïnformeerd. De organisatie kijkt terug op een succesvol verloop van deze beurs.

NIEUWSBERICHTEN