Militairen volgen beroepstraining

08-06-2016

Van maart tot en met november 2016 volgen 59 militairen verschillende vak trainingen bij de Stichting Arbeidsmobilisatie en Ontwikkeling (SAO). Deze militairen zijn tewerkgesteld bij de afdeling Genie en worden bij de SAO praktijk gericht getraind. Het is de bedoeling dat de cursisten bij de training opgedane vaardigheden niet alleen binnen de defensieorganisatie inzetten, maar ook bij andere entiteiten buiten het Ministerie van Defensie. Dit vanwege de ondersteunende taak die het Nationaal Leger heeft, naast zijn bijzondere taken,

Eén van de beleidsdoelen van het Ministerie van Defensie is deskundigheidsbevordering van het personeel. Het is van belang om de vaardigheden van de medewerkers te verbeteren, wat moet resulteren in verhoogde efficiency en effectiviteit bij de uitvoering van de dagelijkse werkzaamheden c.q. werkprocessen. Specifiek zijn deze trainingen onderdeel van een opleidingstraject dat hiervoor is uitgezet. Vanwege de diverse vak specialiteiten is de SAO benaderd om de trainingen te verzorgen.

 

De opleiding

Elke vak training heeft een eigen tijdsduur, die varieert tussen de twee en acht maanden. De vakken waarin de cursisten getraind worden zijn: Machinale Houtbewerking (MHB), Gawasa (Gas, Water Sanitair), Bouwen, Schilderen, Koeltechniek, Elektro en Lasopleiding. De trainingen worden verzorgd door vakbekwame instructeurs verbonden aan de SAO.

Charly Sylvester, instructeur van de vakopleiding MHB zegt, dat de inzet van deze militaire cursisten tot nu toe goed te noemen is. “Ze zijn leergierig en hebben in vergelijking met de overige cursisten meer discipline”. Deze groep is de tweede groep militairen die hij heeft mogen opleiden.

De cursisten ontvangen aan het eind van de training een internationaal erkend certificaat. 

NIEUWSBERICHTEN