LEERLINGEN UIT SIPALIWINI BEZOEKEN MINISTER BENSCHOP

28-06-2016

11 zesdeklassers van O.S. Loka Loka en Anton Donisieschool te Sipaliwini hebben van 23 tot en met 25 juni een educatieve trip naar Paramaribo gemaakt. Minister Ronni Benschop heeft meegewerkt aan hun transport en verblijf in Paramaribo. De kinderen en hun schoolbegeleiders zijn ondergebracht in het onderofficiershotel van de Memre Buku Kazerne.

Onder begeleiding van sergeant majoor J.G. Vianen van de afdeling Faya Blo, hebben zij op 24 juni diverse bezoeken gebracht. Zo hebben zij een rondleiding gehad bij de Nationale Assemblee en zijn zij op het Ministerie van Defensie ontvangen door minister Benschop.

De minister heeft de kinderen aangegeven dat de organisatie verschillende scholen tegemoet komt met educatieve tochten. Deze keer was het de beurt aan Sipaliwini en er is heel hard gewerkt om de trip mogelijk te maken. In ruil daarvoor vraagt hij dat zij zich inzetten om te slagen. Hij heeft hen daarom aangespoord om hard te studeren voor de GLO toets die op 18 juli begint.

Na Defensie hebben de leerlingen het Surinaams Leger Museum bezocht en werd de dag afgesloten met een trip naar de Hermitage Mall. Na een wandeling door de mall hebben zij een maaltijd bij Mc Donalds genuttigd. Door sponsoring hebben alle leerlingen van Faranaz Literair een tas met schoolspullen mogen ontvangen.

De kinderen kijken terug naar een mooie trip en wensten wel dat die nog langer mocht duren.

NIEUWSBERICHTEN