Jameson wint vervroegde verkiezing ex-militairen (1)

04-02-2016

Met een totaal aantal stemmen van 185 is Waldo Jameson, bestuursvoorzitter van de Vereniging Surinaamse Veteranen en Ex- militairen (Svem), herkozen. De verkiezing die op donderdag 28 januari 2016 gehouden werd, vond in de districten Paramaribo, Nickerie en Apoera plaats. De kiezers konden hun stem uitbrengen op de kandidaten Waldo Jameson en Renato Cyrus. Cyrus behaalde 106 stemmen. De officiële uitslag werd op 1 februari in het gebouw van de Stichting Nazorg Dienstplichtigen en ex-militairen bekend gemaakt.

Waldo Jameson reageerde opgelucht, nadat officieel bekend was dat hij de verkiezing gewonnen had. Kolonel A. Jardim, voorzitter van de verkiezingscommissie, geeft aan tevreden te zijn over het verloop van deze verkiezing. Hij merkte op dat de opkomst minder was in vergelijking met de vorige verkiezing die in 2014 werd gehouden. Hij geeft toe dat interne strubbelingen ertoe geleid hebben dat er nieuwe bestuursverkiezingen voor de ex- militairen moesten komen. De Stichting Nazorg Dienstplichtigen en ex-militairen heeft de ex-militairen hierbij gefeliciteerd.

Het gekozen bestuur zal intern de functies verdelen, waarna er kennismakingsbezoeken zullen worden gebracht aan het stichtingsbestuur en de minister van Defensie. 

NIEUWSBERICHTEN