Overheid


Deelname leden Militaire Politie aan cursus

02-05-2014

11 leden van het Korps Militaire Politie hebben van 11 tot en met 15 april 2014 deelgenomen aan een  cursus in Defensive Tactics for Military Law Enforcement and Security Operations. Deze cursus was de afronding van een serie trainingen waarbij er nieuwe tactieken zijn aangeleerd. Deze zijn afgeleid van de Combat Readiness Program's technieken en tactieken zoals ontwikkeld door Majoor S. Boodram, PhD, MSc, van de Trinidad and Tobago Defense Force samen met erkende instructeurs als Jim Wagner (VSA) en Steven Jimerfield (VSA). Majoor Boodram was de hoofdinstructeur bij deze afrondingscursus.

               

De vijfdaagse cursus was intensief met sessies van acht (8) uur training per dag, inclusief dag en nacht simulatieoefeningen. De deelnemers hebben hierbij ongewapende en gewapende zelfverdedigings-technieken geleerd. Verder werd hen arrestatietechnieken bijgebracht, alsook de toepassing van tactieken, technieken en procedures (TTP's) volgens een standaard juridisch kader voor het correcte en adequate gebruik van geweld.

De opgedane kennis en vaardigheden zullen bijdragen aan een effectievere en efficiëntere uitvoering van tactische operaties.

 

De cursus werd afgesloten met een finale test en certificaatuitreiking aan de deelnemers.

NIEUWSBERICHTEN