BROODBAKKERSTRAINING VOOR MILITAIREN

02-05-2016

12 militairen hebben op donderdag 28 april een broodbakkertraining gevolgd. Tijdens deze eendaagse training heeft deze groep militairen de kneepjes geleerd voor het bakken van diverse soorten brood. Zo hebben zij op een eenvoudige manier de basis technieken aangeleerd voor het bereiden van gevlochten broden, puntbroden, stokbroden en hamburgerbollen. Deze militairen zijn geselecteerd uit de keukens van de Memre Buku Kazerne en de detachementen in het oosten, westen en zuiden.

“Ik ben enorm blij met dit initiatief”, geeft Majoor S. Dors, coördinator van deze training, aan. Hij is van mening dat het bakken van eigen brood vele voordelen heeft. “We zijn niet meer afhankelijk van leveranciers, het brood is vers en belangrijker nog het heeft budgettaire voordelen”. Hij zegt dat de broodmachines die onlangs door de minister van Defensie zijn aangeschaft, speciaal hiervoor zullen worden ingezet.

Het is de bedoeling dat de legerkeukens zelf brood bakken om goedkoper brood te leveren voor de rechthebbende militairen. Voor de detachementen die veraf gelegen zijn, zullen de rechthebbenden hierdoor bovendien steeds over vers brood beschikken.

Vanwege de precaire financiële staatsmiddelen is het Ministerie van Defensie steeds doende
om het bezuinigingspakket aan te vullen. In dit kader wordt ook in de voedingsketen naar alternatieven gezocht om minder geld uit te geven, zonder dat de kwaliteit inboet. 

NIEUWSBERICHTEN