BRAZILIAANSE MILITAIRE DELEGATIE OP WERKBEZOEK BIJ DE MARINE

19-11-2014

Een militaire topdelegatie o.l.v. admiraal Edlander Santos van de Federatieve Republiek Brazilië heeft in de periode van 18 tot en met 24 november 2014 een werkbezoek gebracht aan de Marine. De missie vloeit voort uit besprekingen met een Surinaamse marine delegatie in oktober 2014 in Belem, Brazilië. Het bezoek van de Braziliaanse delegatie was vooral bedoeld om een goed beeld te verkrijgen van de ondersteuning die van Surinaamse zijde voor de Marine wenselijk is. Er zijn afspraken gemaakt over een verruiming van de samenwerking tussen beide landen op defensiegebied. In eerste instantie behelst deze verruiming technische ondersteuning. Hierbij wordt gedacht aan capaciteitsversterking voor het personeel van de Marine en advies bij de aanpak van knelpunten. Tijdens dit bezoek is er een samenwerkingsovereenkomst getekend door de Surinaamse commandant van de Marine, luitenant-kolonel M. Acton en de Braziliaanse admiraal.

De Braziliaanse delegatie heeft ook een beleefdheidsbezoek gebracht aan minister Lamuré Latour van Defensie. De bevelhebber van het Nationaal Leger, brigade-generaal Ronni Benschop, was daarbij aanwezig.  De admiraal heeft aangegeven dat met de komst van deze delegatie een nieuwe fase van militaire samenwerking begint tussen beide defensieorganisaties en wel op marine gebied. Zowel de minister als de admiraal benadrukte het belang van een goede samenwerking tussen beide militaire organisaties.

De Surinaamse Marine heeft een vaarpatrouille uitgevoerd met de Braziliaanse delegatie. De delegatie bracht verder een bezoek aan de Memre Buku Kazerne en de Ayoko Kazerne (BBZ).

NIEUWSBERICHTEN