Bij beëdiging officieren: ‘’Innerlijke trots wordt vergroot’’

29-11-2017

Blijf je werk naar behoren doen en dat vergroot je innerlijke trots. Woorden van eerste luitenant Ratna Ganpat die gisteren door president Desiré Bouterse, als opperbevelhebber der strijdkrachten, is beëdigd.

De groep heeft een poos moeten wachten om dit heugelijk feit mee te maken maar voor de luitenant was dat helemaal geen probleem. Ze bleef haar werk naar eer en geweten doen en uit liefde voor land en volk. Ze is al bijna vier jaar militair en is momenteel zelf werkzaam op het ministerie van Defensie. Ganpat ziet zichzelf als een voorbeeld voor de samenleving  omdat je dat moet zijn tijdens en buiten de dienst, stelt ze.

Behalve dat ze vandaag is beëdigd door het staatshoofd ervaart de officier elke dag als een mijlpaal in haar leven. Eerste luitenant Marc Bronstein ervaart de beëdiging als een formaliteit. Voor hem is belangrijk om de job op een correcte wijze uit te voeren. Dit doet hij al bijkans vijf jaar als militair werkzaam bij het ministerie van Defensie. Binnen de kazerne zijn er regels waaraan je je moet houden en daarbuiten kijkt men naar je op. Men verwacht volgens hem te allen tijde een correcte opstelling van militairen. Hij is altijd paraat en zolang God hem de kracht geeft zal hij zijn best blijven doen, zegt Bronstein.

NIEUWSBERICHTEN