Overheid


Afscheid Braziliaanse leger sportinstructeur (1)

21-05-2014

Adjudant Marcos Antonio Costa Dos Santos van het Braziliaans leger heeft op woensdag 23 april 2014 afscheid genomen van de Surinaamse defensieorganisatie. Dos Santos was voor een jaar naar Suriname afgevaardigd om de sportsectie van het Nationaal Leger te ondersteunen met sport in het algemeen. Vermeldenswaard is dat in het kader van de defensiesamenwerking jaarlijks verschillende Braziliaanse sportinstructeurs Suriname aandoen.

Adjudant Dos Santos heeft onder andere de CISM marathon route van november 2013 te Saramacca als official, samen met de majoor Antoon Uiterloo en luitenant Vikash Ramgoelam van de afdeling Sport Eenheid Nationaal Leger, helpen uitzetten. Deze drie officieren zijn door Rodolf Eichler opgeleid om de route af te meten. Een van de vijf ambassadeurs van de Internationale Atletiek Federatie van Brazilie

 

Verder heeft Dos Santos twee militairen van het Nationaal Leger voorbereid voor de operaçoes riberinhas training die in Brazilië is gehouden. Deze training is een rivier gebonden activiteit, waarbij vanuit een boot te water en aan wal gevechten worden uitgevoerd. Ook heeft deze instructeur de cadetten voorbereid voor de 2014 Zuid-Amerikaanse militaire schietkampioenschappen voor cadetten  in Suriname. In verband met zijn goede inzet en vaardigheid heeft deze officier bij zijn afscheid een tevredenheidbetuiging van de minister Lamuré Latour van Defensie in ontvangst mogen nemen.

NIEUWSBERICHTEN