ACTIVITEITEN IN VERBAND MET BRAZILIAANSE ONAFHANKELIJKHEIDSVIERING

14-09-2016

De Surinaamse defensieorganisatie was op zaterdag 03 september vertegenwoordigd bij de 8e editie van het volleybal toernooi voor de ambassades, georganiseerd door de Braziliaanse Militaire Attaché. Vanwege de nauwe betrekkingen met het Bureau van de Braziliaanse Militaire Attaché is Defensie Suriname hierbij ook steeds aanwezig. Dit toernooi had een extra tintje vanwege de Braziliaanse Onafhankelijkheidsdag en de “Dag van de Soldaat”.  De Ismay van Wilgen Sporthal was volledig bezet en de deelnemers ontvingen voor deze gelegenheid een certificaat.

De Federatieve Republiek Brazilië heeft op woensdag 07 september zijn 194-jarige onafhankelijkheid herdacht. Op deze dag heeft er in de Memre Buku Kazerne een bijzonder appél plaatsgevonden voor de Braziliaanse militairen die dagelijks ondersteunende diensten verrichten in de kazerne. In aanwezigheid van de legerleiding en de Braziliaanse militaire attaché werd de vlaggenparade gehouden op de appelplaats. Na het afspelen van het Braziliaans volkslied, vond een defilé plaats.
In de officiersmess mochten de Braziliaanse militair attaché en gevolg in verband met deze dag een certificaat en geschenk in ontvangst nemen.

Kolonel Adolf Jardim, plaatsvervangend bevelhebber, sprak zijn dank uit aan het adres van de Braziliaanse militaire leden. Zij voeren hun missie uit met volle overtuiging. Altijd is de bereidheid bij hen aanwezig om te ondersteunen waar mogelijk en het resultaat is merkbaar.

De Braziliaanse Defensie, Marine en Landmacht attaché, luitenant-kolonel Alexander de SÁ Vilela,
zei verrast te zijn met het defilé. Hij is blij met zijn missie in Suriname en voelt zich hier thuis. Volgens hem is Suriname zijn tweede huis, vanwege de vele vrienden die hij heeft gemaakt, binnen en buiten de dienst. Zijn missie in Suriname eindigt in 2017, echter is hij van plan vaker terug te keren. Ook met de werkrelatie is hij zeer ingenomen. Hij zegt dat beide partijen veel van elkaar leren. Hij doet zijn best om de samenwerking steeds meer inhoud te geven.

Vanwege de vriendschapsbanden tussen het Surinaams en Braziliaans leger, vond er lange tijd een pelotonsuitwisseling plaats bij de onafhankelijkheidsviering van de respectieve landen voor deelname aan het defilé. Door de financiële situatie in beide landen is deze uitwisseling stopgezet. 

NIEUWSBERICHTEN