Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Binnenlandse Zaken

Minister Somohardjo speciale gast bij Hafla Shukran

Na ongeveer 3 jaar is er op 12 juni jl. eindelijk weer een Hafla Shukran, een Feestelijke bijeenkomst in verband met het uitlezen van de Heilige Qur’an, gehouden in het district Saramacca. Deze werd georganiseerd door Nurusshobri Foundation of Suriname, in verband met de Khotmul Qur’an. Onder de aanwezigen waren in het bijzonder de ambassadeur van Republiek Indonesië, dhr. Julang Pujianto en de toekomstige ambassadeur van Suriname in Indonesië, dhr. Erick Rahmat Moertabat.

Ongeveer 6 jaar geleden is er in de maand Ramadan een start gemaakt met het programma genaamd ‘One Djuz A Day’, welke als motivatie dient om in deze maand de Qu’ran te reciteren. De afsluiting vond afgelopen zondag plaatst, waarbij vijf en dertig participanten hun bewijs van dank in ontvangst namen. Dit jaar is de Qu’ran 25 keer uitgelezen door deze groep.

Bronto Somohardjo, minister van Binnenlandse Zaken (BiZa), was de speciale gast en gaf aan dat de Qu’ran voor de moslim de handleiding van het leven hier op aarde is. Het bevat de leefregels voor een gezond en succesvol leven. Elk mens wil een winst hebben die nooit vergaat, ook niet na de dood. Volgens de Profeet Muhammad ontvang je 10 beloningen voor elke gereciteerde letter uit de Qu’ran. Gezien de Qu’ran 325.384 letters telt, zal de beloning voor het lezen van de hele Qu’ran van onschatbare waarde zijn.

Verder benadrukte hij dat het zijn verantwoordelijkheid is als BiZa-minister om de vrije beleving van godsdienst en levensovertuiging te garanderen. Het geloof herrinert ons aan de morele waarden en normen. “Als gemeenschap kunnen wij niet toestaan dat de waarden en normen steeds verder vergaan. Wij zijn het verplicht tegenover onze kinderen en kleinkinderen om de normen en waarden hoog te houden. Maar bovenal zijn wij het verplicht tegenover onze ‘Schepper’,” onderstreepte hij.