Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting

Minister Ramsaran overhandigt voertuigen aan de Maatschappelijke dienst

Op het terrein van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SoZaVo) vondt op dinsdag 21 maart 2023 de overhandiging plaats van twee(2) Toyota busjes door minister Uraiqit Ramsaran aan het Hoofd van de Maatschappelijke dienst .

Onder de aanwezigen bevonden zich de directeur Sociale Zaken en staf van het ministerie.

De SoZaVo bewindsman benadrukte dat met de aanschaf van de dienst voertuigen enorme verlichting wordt gebracht in de dienstverlening van de Maatschappelijke dienst, gezien zij landelijk opereren. Tijdens onze inventarisatie periode hebben wij gemerkt dat heel veel afdelingen zonder voertuigen zaten, waardoor het uitrukken voor begeleiding van gezinnen en controle werkzaamheden naar de verschillende instellingen moeizaam verliepen.Minister Ramsaran deed een beroep op het hoofd van de maatschappelijke dienst om de Controle dienst van het ministerie te ondersteunen bij het uitvoeren van de verschillende controle werkzaamheden in het veld.

Vanuit het ministerie van SoZaVo wordt benadrukt dat voor operationalisering er voldaan dient te worden aan de Early Childhood Development (ECD) Standaarden en de Wet opvang instellingen.

De SoZaVo bewindsman betreurt de verschillende gevallen welke zich de afgelopen periode hebben voorgedaan. Er zal niet geschroomd worden om hard op te treden. Ook wordt er een beroep gedaan op de ouders om goed na te gaan waar ze hun kinderen achterlaten. “Het is een gedeelde verantwoordelijkheid.”

De SoZaVo bewindsman benadrukte dat er zuinig omgegaan dient te worden met de dienstvoertuigen en dat onderhoudt van essentieel belang is zodat de mobiliteit van de dienst gegarandeerd blijft .