Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Volksgezondheid

Minister Ramadhin voert bilaterale gesprekken in Washington D.C.

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid heeft tijdens de “30th Pan American Sanitary Conference”van de Pan-Amerikaanse Gezondheidsorganisatie (PAHO) diverse bilaterale gesprekken gevoerd met functionarissen van bevriende naties.

De bewindsman heeft in Washington D.C. onder andere een gesprek gehad met de onderminister van Volksgezondheid van Cuba, Tania Margarita Cruz Hernández waarbij in aanloop naar een bezoek aan Cuba er wat afspraken zijn gemaakt. Er is van gedachten gewisseld over de samenwerking tussen beide landen.

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) heeft reeds eerder gesprekken gevoerd met Cuba omtrent de samenwerking.

Minister Ramadhin zal in de maand oktober naar Cuba afreizen om de gesprekken voort te zetten, waarbij er ook een onderhoud zal zijn over de mantelovereenkomst tussen Suriname en Cuba voor gezondheidswerkers.

Op uitnodiging van de Cubaanse minister van Volksgezondheid zal de Surinaamse bewindsman aanwezig zijn op de Cuba Salud Conference, die zal plaatsvinden in Havana, Cuba.