Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Openbare Werken

Minister Nurmohamed orienteert zich bij bezanden diverse wegen te Lelydorp

Het ministerie van Openbare Werken(OW) is gestart met het bezanden van diverse wegen te Lelydorp in het district Wanica. OW minister Riad Nurmohamed is op maandag 23 oktober 2023 naar het district geweest om de werkzaamheden te bezichtigen.

Bholanath Narain, districtscommissaris van Wanica-Noordwest is erg dankbaar met dit wegen onderhoudsproject. “De wegen zijn erg slecht  vooral wanneer het begint te regenen. Er wordt met een speciaal materiaal bezand die langer houdbaar is. Niet alleen de wegen maar ook de goten, trenzen en kanalen moeten een beurt krijgen. Het ministerie heeft voor duurzaamheid gekozen en dat beleid zal ik zeker blijven ondersteunen”, aldus Narain. “Wij zijn erg trots op het ministerie en staan hard achter hun werken. Ik hoop dat de overige wegen, onder andere de Palisadeweg, De Craneweg, Libanonweg en de Altonaweg ook worden aangepakt”, zegt bewoner Esseliene. Volgens Prewien Lakhie, districtshoofd Wanica is OW vanaf het begin van de maand oktober bezig met onderhoud binnen het district. “Het mix materiaal waarmee de wegen worden bezand bestaat uit een mix van savannezand, klinkzand en basecourse”, zegt Lahkie. Hij belooft dat er zoveel mogelijk wegen gerestaureerd zullen worden. Radjen Rathipal, RR voorzitter Lelydorp is OW zeer erkentelijk voor dit project. “Deze regio heeft de meest langste zandwegen, van ongeveer 101 kilometer en daarom is het van belang dat deze wegen goed begaanbaar zijn”, zegt Rathipal. Hij kijkt uit naar fase 2 wanneer de overige wegen worden aangepakt. Suraj Sahadew-Lall, voorzitter van de presidentiële commissie Lelydorp, feliciteert de bewoners met de mooie ontwikkelingen.

Minister Nurmohamed merkte op dat gebrek aan wegen onderhoud een veelvoorkomend probleem is binnen alle districten. “Alle districten zullen aan de beurt komen. We beginnen alvast met het bezanden van de wegen, vanaf volgend jaar beoogt het ministerie wegen te asfalteren die prioriteit hebben. De bewoners mogen dan aangeven welke wegen de voorkeur krijgen. Het duurzaambeleid zal het ministerie blijven voortzetten”, zegt de bewindsman.