Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en cultuur

Minister Levens ontvangt IDB division chief Tatiana Gallego

Minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minOWC), heeft onlangs de division chief van de Housing and Urban Development van de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB) Tatiana Gallego op bezoek gehad. De division chief legt momenteel samen met haar team oriëntatiebezoeken af bij verschillende belanghebbenden in verband met het vervolgproject van de Paramaribo Urban Rehabilitation Program (PURP). Tijdens het bezoek aan de minister is er vooral van gedachten gewisseld over de ervaringen, de stand van zaken en potentie van de houten binnenstad.

Minister Levens merkte op dat toen Paramaribo de status van World Heritage Site kreeg er veel aandacht vanuit het buitenland kwam. De Basiliek werd geadopteerd door de Europese Unie en buitenlandse bedrijven. De bewindsvrouw is van mening dat de rehabilitatie van de panden op het plein voorrang moeten genieten. De directeur van het Directoraat Cultuur, Roseline Daan, moedigt de private sector aan om meer te investeren in cultuur. Verder is er gekeken naar het upgraden van het Nationaal Museum.
 
De PURP heeft op 14 april 2022 het oud parlementsgebouw overgedragen aan De Nationale Assemblee. Voor het volgende project is de organisatie van start gegaan met de renovatie van diverse gebouwen in de binnenstad. Daarbij zijn de Mr. Dr. J.C de Mirandastraat 10 en Waterkant 30-32 aangedaan. Het is de bedoeling dat de Waterkant, Henck Arronstraat, Grote Combeweg, openbare ruimten zoals de Palmentuin, Fort Zeelandia en het Kerkplein ook een renovatiebeurt krijgen. Dit alles is bedoeld om de binnenstad na kantooruren te laten ‘leven’. Deze projecten worden gefinancierd door de IDB.