Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting

Launch schoolpakkettenproject SoZaVo te Abadoekondre

Het Ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SoZaVo) heeft op zaterdag 21 augustus 2021 het schoolpakkettenproject officieel

gelanceerd bij het Maria Internaat te Abadoekondre in het district Marowijne. Hierbij waren onder meer aanwezig Vice President van de Republiek Suriname Z.E Ronny Brunswijk, Minister Uraiqit Ramsaran van SoZaVo, de Districtscommissaris van Marowijne Zuid-West Olivia Dominie en de Directeur Sociale Zaken ( SoZa) Melitia Sentelia .

De SoZaVo bewindsman gaf aan dat het schoolpakkettenproject een beleidsmaatregel is uit het Sociaal Vangnet, en wel de achtste dat wordt uitgevoerd.Het schoolpakkettenproject is bedoeld om de kinderen op verschillende niveau’s uit zwakke huishoudens en residentiële opvanginstellingen, de nodige ondersteuning en motivatie te geven om hun uiterste best te doen op school.

Vice-President Brunswijk benadrukt dat wonen in het internaat niets vreemd voor hem is, omdat hij er ook in één heeft gewoond in zijn jonge jaren, “maar door hard werken en doorzettingsvermogen is alles mogelijk, want jullie zijn de toekomst van morgen!” gaf hij in zijn toespraak aan.

Directeur Sentelia van SoZa onderkent de situatie waarin gezinnen zich bevinden, vooral met het oog op het nieuwe schooljaar.In dat kader wordt hulp geboden vanuit ministerie.

Minister Ramsaran sprak ook een woord van dank uit aan zijn directie en de werkgroep welke hard hebben gewerkt aan dit project en wenst hen succes toe met de verdere uitvoering. Aan de kinderen had de bewindsman de volgende boodschap “dromen jullie groot ,stimuleren jullie elkaar en geloof in je zelf”.Ook het kindertehuis Leliëndaal te Commewijne, heeft schoolpakketten overhandigd gekregen van de bewindsman. In een later stadium zullen ook andere gebieden en instellingen worden voorzien van deze schoolpakkketten.