Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Grondbeleid en Bosbeheer

LAUNCH MANGROVE TEKEN WEDSTRIJD

23-05-2022

Op maandag 23 mei 2022 heeft de dienst ’s Landsbosbeheer, Afdeling Natuurbeheer in samenwerking met  de United Nations Development Programme (UNDP) en (GCCA2+) een kick off gedaan van een mangrove tekenwedstrijd in Coronie. Dit vondt plaats op de Openbare school van Totness. Na een toespraak van de Coördinator van Natuurbeheer, mevrouw Claudine Sakimin hebben de leerkrachten en leerlingen tekenmateriaal in ontvangst genomen.

Hiermee werd officieel het startsein van de mangrove teken wedstrijd gegeven. Daarna werden de overige scholen in het district ook van materiaal voorzien. Aan deze tekenwedstrijd zullen scholieren van het GLO en VOJ deelnemen die woonachtig zijn in de districten Coronie en Nickerie. De inzendingen zullen door een jury commissie worden beoordeeld en de uitslag van deze tekenwedstrijd zal tijdens een slot evenement op 4 juli 2022 plaatsvinden.

Het mangrove ecosysteem levert zeer belangrijke diensten aan mens en dier. Deze bossen leveren garnalen, vissen, honing en nog veel meer aan de mens. Tevens beschermen zij ook de kust van Suriname tegen grote golven vanuit de zee. Ook vormen zij kraamkamer voor verschillende diersoorten. Deze bossen zijn door de natuur gegeven. Laten wij deze bossen koesteren. Wij moeten ze vooral niet beschadigen maar duurzaam gebruiken. Deze bossen moeten voor altijd blijven van generaties op generaties.