Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Financiën en Planning

Launch digitale loonstrook voor ambtenaren

Op donderdag 29 februari 2024 heeft de lancering van de “Digitale Loonstrook Overheid” plaatsgevonden in de ballroom van het Lallarookhgebouw.

Tijdens de lancering heeft de minister van Financiёn en Planning, de heer Kermechand Raghoebarsing, symbolisch de start aangekondigd middels het drukken op de toets.

Hij geeft aan dat hij trots is op deze nieuwe ontwikkeling. Het is sneller, goedkoper, milieuvriendelijker en landsdienaren hebben alle loonstroken direct beschikbaar.

Dit project is tot stand gekomen door een samenwerkingsverband tussen het Centraal Bureau Mechanische Administratie (CeBuMa) en het e-Government Suriname.

Volgens het hoofd van CeBuMa,de heer Arnold Amatkarijo, is de aanleiding voor het digitaliseren van de loonstroken om de dienstverlening naar de lansdienaren toe te verbeteren. Ook kan hiermee de overheid besparen op de productiekosten van zo’n loonstrook.  Verder geeft hij aan dat de digitale loonstrook die elk landsdienaar via het portaal van e-gov kan opvragen vanaf de maand januari 2023 te zien is.

De directeur van e-Gov, de heer Prewien Ramadhin zegt dat naast de kostenbesparingen Suriname met dit project invulling geeft aan de SDG doelen 12- Verantwoorde consumptie en productie en 13- Klimaatactie.

Om gebruik te kunnen maken van deze dienst, moet elke landsdienaar zich eenmalig registreren via de website gov.sr.

Voor de registratie is nodig:

  1. Een geldige ID-kaart
  2. Een persoonlijk emailadres
  3. Een smart-phone
  4. Google- of Microsoft Aunthenticator app.

Na de registratie kunnen de landsdienaren zelf hun loonstrook ophalen via het portaal van e-gov.

Indien een landsdienaar zich niet kan registreren, is er een mogelijkheid om via de afdeling personeelszaken van het Ministerie waar hij/zij werkzaam is, een loonstrook op te vragen in de vorm van een pdf – file of een print-out.