vlag en wapen republiek Suriname

KABINET VAN
DE PRESIDENT


Regering roept partijen Venezuela op tot dialoog

28-02-2018

De Surinaamse regering roept alle partijen in Venezuela op terstond terug te keren naar de onderhandelingstafel en zo via dialoog in wijsheid te werken aan het bewerkstelligen van de rust en vrede in het land. Suriname stelt zich op het standpunt dat buitenlandse gewapende interventie c.q. inmenging geen optie is mede vanwege het vreedzaam karakter van de regio.

Suriname doet verder een beroep op invloedrijke landen om hun bijdrage te leveren tot verdere dialoog en bemiddeling opdat de rust, veiligheid en ontwikkeling wederkeert voor de Venezolanen. Dit zei president Desiré Bouterse in De Nationale Assemblee tijdens de behandeling van de begroting over het dienstjaar 2018.

Het staatshoofd zei in zijn betoog zich zorgen te maken over de ontwikkelingen rond het Zuid Amerikaanse land waarbij het erop lijkt alsof de veiligheid op het Zuid Amerikaans continent verstoord dreigt te raken. De internationalisering van het Venezolaans probleem begint zich al af te tekenen en de basis tot het bereiken van een akkoord tussen partijen brokkelt af, zei de president. Suriname zal blijven proberen een bescheiden bijdrage te leveren voor behoud van de veiligheid en een vredige en leefbare regio.

NIEUWSBERICHTEN