Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen

Interdepartementale krutu

07-02-2022

Regering Santokhi/Brunswijk  bespreekt samen met lokale stakeholders gemeenschapontwikkelingsprojecten Brokopondo en Boven Saramacca met Iamgold.

In een interdepartementale krutu onder diverse ministeries is er een tripartiet overleg geweest, waarbij nieuwe inzichten met betrekking tot gemeenschapontwikkelingsprojecten zijn besproken. Deze meeting die vandaag, 7 februari op het kabinet van de VP heeft plaatsgehad, is een  vervolg van een eerder gehouden meeting op 10 augustus 2021.

Het ultieme doel hiervan is om constructieve en concrete projectmatige oplossingen aan te dragen. In het verlengde daarvan hebben leden van IamGold vandaag een presentatie gehouden voor de Vice- president, Ronnie Brunswijk en participerende stakeholders over diverse projecten die binnen het focusgebied zullen worden uitgevoerd. Voor de Multinational is het van belang een goede relatie met die gemeenschappen te onderhouden. Volgens Kapitein Ronny Asabina die de gemeenschap van Brokopondo vertegenwoordigde, is het een gezamenlijke taak van de betrokken ministeries en traditionele gezagdragers om de ontwikkeling van de focusgebieden en dorpsgemeenschappen ter hand te nemen. De partijen zijn tevens van mening dat de juiste procedures (protocol van het traditioneel gezag) moeten worden gehanteerd om te komen tot een succesvolle uitvoering van de projecten. Aan deze krutu participeerden onder andere de ministeries NH, JusPol, ROS, Sozavo, VG, OWC, AWJ en traditionele gezagdragers van de gebieden in Brokopondo en Boven- Saramacca.