Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Openbare Werken

 Herstel- en asfalteringswerkzaamheden Kwattaweg en Washingtonstraat van start

De rehabilitatiewerkzaamheden Kwattaweg en wel vanaf Posrenstraat is van start gegaan. Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW) spreekt van een rehabilitatieprogramma dat professioneel door de Wegenautoriteit (WA) is voorbereid. Op maandag 4 september 2023 is er een aanvang gemaakt met de herstel- en asfalteringswerkzaamheden aan de Kwattaweg en de Washingtonstraat.

Ondanks de beperkte middelen geeft OW prioriteit aan de hoofduitvalswegen. Er is gekozen om voor 2023 de strategische uitvalswegen te rehabiliteren, waaronder de Washingtonstraat, Kwattaweg, Johannes Mungrastraat, Zonnebloemstraat, Gemenelandsweg en de Van ‘t Hogerhuysstraat. Ook zullen de Gompertstaat, Saramaccastraat en de Sidodadiweg aangepakt worden. Volgens minister Nurmohamed zal er pas volgend jaar weer ruimte zijn voor een nieuwe set wegen. “Het ministerie heeft ervoor gekozen om een groot deel van het budget te spenderen aan duurzame rehabilitatie”, merkt de bewindsman.

De rehabilitatie van de wegen wordt deels mogelijk gemaakt met financiële steun van de Inter-American Development Bank (IDB). De werkzaamheden aan de Kwattaweg worden uitgevoerd door de aannemingsbedrijven Baitali Group of companies en Tjongalanga N.V. De werkzaamheden worden onder toezicht van de Wegenautoriteit uitgevoerd. De opmetingen zijn door de WA gedaan. Wegdelen die slecht begaanbaar zijn worden aangepakt. De Lalla Rookhweg en de Commissaris Weythingweg zijn op dezelfde wijze gerehabiliteerd. “Daar is niet de hele weg geasfalteerd, maar selectieve delen. Dat is kostenbesparend en duurzaam”, stelt minister Nurmohamed. Hij voegt eraan toe dat deze wegen voor zeker 10 jaar goed zullen blijven.

De kwestie van zwaar verkeer is volgens de bewindsman een groot zorgpunt. Het gros van de wegen is niet ontworpen voor de zware trucks. “Wij kunnen wel verkeersborden plaatsen, maar de handhaving zal er ook moeten zijn. Dat moet gebeuren vanuit het ministerie van Justitie en Politie”. Verder geeft de bewindsman aan dat deze kwestie weer op de agenda geplaatst zal worden van de raad van ministers. “Op dit moment is het geen goede ontwikkeling en worden de wegen hierdoor heel snel weer vernietigd. Dat is een zorgpunt. Er moet nieuw beleid komen wat dat betreft”, aldus de OW-minister.