Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Instituut van de First Lady

First Lady Santokhi woont virtuele bijeenkomst NGO CSW/NY bij

Op dinsdag 14 maart heeft First Lady Mellisa Santokhi-Seenacherry als panellid een virtuele bijeenkomst bijgewoond, welke geïnitieerd is door Dionne Regis van de Commission on the Status of Women NGO/NY Forum, over het onderwerp “Building Resilience and Mental Health in Girls and Women in the Caribbean region”. Het eerste deel bestond uit een informatiesessie over discriminatie en gendergerelateerd geweld in het Caribisch gebied. Hierna is onderling gediscussieerd tussen het panel en andere aanwezigen. “Ik mocht mijn ervaring en perspectieven delen over vrouwenkwesties in het bijzonder in de CARICOM-regio”, zegt de First Lady.

Het doel van de discussie was niet alleen om een productief gesprek te voeren maar meer om het bewustzijn te vergroten over de uitdagingen waarmee Caribische meisjes en vrouwen worden geconfronteerd als gevolg van gendergerelateerd geweld, emotioneel trauma en stereotiepe gendernormen als gevolg van een dominante patriarchale samenleving die wordt weerspiegeld in gezinnen, media, onderwijs en maatschappelijke warden.

“Dionne Regis ontmoette ik tijdens mijn bezoek aan het Columbia University Teachers College in New York in september van het vorig jaar. Het was voor mij ware eer om uitgenodigd te worden voor deze virtuele bijeenkomst. Ook Dr. Judy Kuriansky, professor van de Columbia University, participeerde in de zoom.

Ik hoop dat met behulp van dit panel inspirerende vrouwelijke activisten en leiders samenkomen om na te denken over projecten en activiteiten om verandering voor jonge vrouwen in de regio te bevorderen.”