Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Instituut van de First Lady

Executive meeting SCLAN gehouden in Suriname

Tijdens het bezoek van de leiders van CARICOM aan Suriname, heeft First Lady Mellisa Santokhi-Seenacherry samen met First Lady Rossana Briceño van Belize, voorzitter van de Spouses of CARICOM Leaders Action Network (SCLAN), een executive meeting gehouden onder leden van de SCLAN. Tijdens de meeting op 3 juli 2022 is gesproken over het voortzetten van de SCLAN, de doelen en toekomst plannen en ook over de verschillende Substainable Development Goals (SDG’s) en de bijdrage als SCLAN bij het verwezenlijken van deze doelen. Het was een zeer productieve meeting, waarbij de verschillende vertegenwoordigers individueel ingegaan zijn op hun bijdrage en de collectieve bijdrage als SCLAN.

Na deze intensieve meeting is een women empowerment sessie “BLAST” gedaan onder de groep. De bedoeling van deze sessie was om terug te gaan naar onze “inner child” en ons pad naar volwassenheid kritisch te volgen en onszelf aan te sterken waar nodig. Tijdens deze sessie is de groep als progressieve vrouwen meer te weten gekomen waar zij sterk in zijn en waar nog aan moeten werken.

Om het geheel in een ontspannen sfeer af te sluiten, is onder begeleiding van jonge Surinaamse vrouwelijke kunstenaars een schildersessie gedaan. De emoties die los gekomen waren tijdens “BLAST” hebben zij neergezet op canvas. “Het was een prettige ervaring en ook wij zijn achter onze kunsttalenten gekomen”, liet de First Lady optekenen.

“Ik wil de leden van de SCLAN bedanken voor de productieve meeting en ik spreek de wens uit dat wij collectief werken aan het verwezenlijken van onze eigen SCLAN-pillars.”