Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Ruimtelijke Ordening en Milieu

Executive Director brengt bezoek aan het MIN.ROM

06-07-2022

De Executive Director (ED) Dr. Colin Young van The Caribbean Community Climate Change Centre (CCCCC), heeft een bezoek gebracht aan het Ministerie van Ruimtelijke Ordening en Milieu_Min.ROM. Dit vond plaats op woensdag 6 juli 2022.

De CCCCC-bewindsman was ook aanwezig bij de 43ste CARICOM Staatshoofden Conferentie.
Hij maakte gebruik van de gelegenheid om enkele zaken met minister Silvano Tjong-Ahin te bespreken.

๐—ญ๐—ฎ๐—ธ๐—ฒ๐—ป ๐—ฑ๐—ถ๐—ฒ ๐š๐š๐ง ๐๐ž ๐จ๐ซ๐๐ž ๐˜‡๐—ถ๐—ท๐—ป ๐—ด๐—ฒ๐—ธ๐—ผ๐—บ๐—ฒ๐—ป:
– Het verhogen van de zichtbaarheid van de CCCCC in Suriname alsook het versterken van de samenwerking met Suriname die thans vertegenwoordigd is in de Board of Directors in de persoon van mw. Ivette Pengel – Patterzon.
– Tenslotte ligt het in de bedoeling om samen met de CCCCC enkele projecten te formuleren die ingediend zullen worden bij financieringsmechanismen zoals het Adaptatie Fonds (AF) en het Green Climate Funds (GCF).
– De projecten zullen gericht zijn op het aanpassen (adaptatie) aan klimaatverandering alsook het mitigeren van de effecten van klimaatverandering.

๐•๐ž๐ซ๐๐ž๐ซ ๐ฐ๐š๐ฌ ๐“๐ฃ๐จ๐ง๐ -๐€๐ก๐ข๐ง ๐ณ๐ž๐ž๐ซ ๐จ๐ง๐๐ž๐ซ ๐๐ž ๐ข๐ง๐๐ซ๐ฎ๐ค ๐จ๐ฏ๐ž๐ซ ๐๐ž ๐›๐ž๐ฌ๐ฉ๐ซ๐ž๐ค๐ข๐ง๐ .
Tijdens de bespreking waren naast de bewindsman, ook directeur Riresh Sardjoe van het Directoraat Milieu en mw. Ivette Pengel-Patterzon aanwezig.