Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken

Eigendomsoverdracht pand Babylon aan AWJ een feit

Het ministerie van Arbeid Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ) beschikt vanaf vandaag, dinsdag 26 maart 2024, over de sleutels van het pand aan de Lalla Rookhweg 25, dat bekend staat als ‘hotel Babylon’. Dit geschiedde middels een symbolische eigendomsoverdracht, waarbij de transportakte door notaris Avinash Punwasi werd overhandigd aan minister Steven Mac Andrew. De juridische overdracht vond al in de maand december 2023 plaats.

Voorafgaand aan de overhandiging bedankte de minister het team van het ministerie, dat langer dan een jaar gewerkt heeft naar het moment van de overdracht toe. Het ministerie heeft volgens hem eindelijk weer eigen huisvesting na de verkoop van het Elizabeth Samson huis. Hoewel de minister sprak van een heuglijk moment, gaf hij ook aan, dat de commotie rondom de aankoop van het pand als gevolg van de verspreiding van volstrekte onwaarheden, toch enigszins een domper heeft gelegd op dit feit. De bewindsman bedankte ook de notaris en de makelaar, die de aankoop hebben begeleid. Nu hij beschikt over de sleutels van het pand, is de minister vastbesloten dat het personeel zijn intrek neemt in het pand om voort te gaan met het dienen van de belangen van de natie. Al morgen en overmorgen zullen enkele afdelingen, die tijdelijk waren gehuisvest aan de Franchepanestraat, hun intrek nemen in het nieuw onderkomen van het ministerie. Een groot deel van het personeel werkt van huis uit, nadat het ministerie het huurpand aan de Eduard Brumastraat twee maanden geleden moest ontruimen. Volgens de bewindsman heeft het proces van de koop lang geduurd omdat de naleving van comptabele regels tijd vergt.

Het vorige eigendomspand van het ministerie aan de Wagenwegstraat, dat bekend staat als het huis van Elisabeth Samson, moest het ministerie in november 2013 ontruimen, omdat het gebouw dringend aan reparatie toe was. Toen de reparatie uitbleef en het steeds verder in verval raakte, heeft het ministerie het pand van de hand gedaan in 2021.

Paramaribo, 26 maart 2024

Communicatie Unit

Ministerie van Arbeid Werkgelegenheid & Jeugdzaken

Het moment waarop de eigendomsakte van het pand ‘Babylon’ werd overhandigd aan minister Steven Mac Andrew door notaris Avinash Punwasi.