Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Defensie

Ceremoniële overhandiging van het vaandel aan de Luchtmacht

Op maandag 27 februari jl. vond op het Bureau van de Bevelhebber de ceremoniële overhandiging van het vaandel aan de Luchtmacht plaats. Het Logistiek Bataljon van het krijgsmachtdeel Landmacht heeft formeel het vaandel overhandigd aan de Luchtmacht. Jaarlijks krijgt een krijgsmachtdeel de verantwoordelijkheid van het vaandel en alle activiteiten welke hiermee gepaard gaan.

@mindefsu

Ceremoniële overhandiging van het vaandel aan de Luchtmacht Op maandag 27 februari jl. vond op het Bureau van de Bevelhebber de ceremoniële overhandiging van het vaandel aan de Luchtmacht plaats. Het Logistiek Bataljon van het krijgsmachtdeel Landmacht heeft formeel het vaandel overhandigd aan de Luchtmacht. Jaarlijks krijgt een krijgsmachtdeel de verantwoordelijkheid van het vaandel en alle activiteiten welke hiermee gepaard gaan. Het vaandel van het Nationaal Leger staat voor trouw, eenheid en eergevoel en vervult een belangrijke ceremoniële functie. Het is het symbool van de onderlinge verbondenheid tussen de militairen. Om de eenheid te inspireren staan op het vaandel de krijgsverrichtingen vermeld. De opschriften kunnen op het doek staan of op een cravate. Een cravate is een lint dat als een strik boven aan de stok is vastgemaakt. De Luchtmacht zal het komend jaar het vaandel ontplooien bij alle officiële en ceremoniële activiteiten. #defensie #nationaallegersuriname?? #fypシ #fypシ #fyp #foryou #foryoupage #suriname #surinametiktokers #militairen #vaandel

♬ Military – Stomping Army

Het vaandel van het Nationaal Leger staat voor trouw, eenheid en eergevoel en vervult een belangrijke ceremoniële functie. Het is het symbool van de onderlinge verbondenheid tussen de militairen. Om de eenheid te inspireren staan op het vaandel de krijgsverrichtingen vermeld. De opschriften kunnen op het doek staan of op een cravate. Een cravate is een lint dat als een strik boven aan de stok is vastgemaakt. De Luchtmacht zal het komend jaar het vaandel ontplooien bij alle officiële en ceremoniële activiteiten.