Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Openbare Werken

Bouw- en Woningtoezicht geeft presentatie aan NATIN, AMTO en FTW studenten

De afdeling Bouw- en Woningtoezicht (BWT) van het ministerie van Openbare Werken (OW) heeft op woensdag 15 maart 2023 een presentatie verzorgd aan eerstejaarsstudenten van de Anton de Kom Universiteit van Suriname. Het ging bij deze om studenten met de studierichting Civiele Techniek bij de Faculteit der Technologische Wetenschappen (FTeW), Natuurtechnisch Instituut NATIN en Avond Middelbare Technische Opleidingen (AMTO).

Presentator Kishan Seetaram, waarnemend hoofd Bouw- en Woningtoezicht, legde de nadruk op een aantal zeer cruciale aspecten, waarmee de afdeling vrijwel dagelijks wordt geconfronteerd. De studenten kregen ook het nodige inzicht over de taken van de afdeling BWT. Het doel van deze sectie is het uitoefenen van controlewerkzaamheden alsook de naleving en handhaving van de bouwvoorschriften, die verankerd zijn in de bouwwet en het bouwbesluit in Suriname.

De studenten toonden zich onder de indruk van de verkregen informatie en werden eveneens in de gelegenheid gesteld vragen te stellen. Zij staan onder begeleiding van Shailesh Ramdin, docent en waarnemend richtingscoördinator, voor het vak Inleiding Bouwtechniek. Tijdens de presentatie werden de belangrijkste zaken naar voren gebracht met betrekking tot vergunningaanvragen en controlewerkzaamheden. Tot slot werden de studenten geadviseerd om de website www.gov.sr van Openbare Werken te blijven volgen voor allerhande informatie die middels een informatiefolder van BWT op de website te vinden is. “In deze speciale folder staat alles over het aanvragen van een bouwvergunning, documenten die daarbij nodig zijn, hoe en waar de vergunningsaanvraag in te dienen. Men komt ook meer te weten over de behandelingsprocedure en waar men eventueel naartoe kan bellen voor informatie”, aldus presentator Seetaram en richtingscoördinator Ramdin.